vrijdag 21 juni 2013

Durf te veranderen!
Als we plotseling voor een moeilijke situatie staan of als we moeilijke keuzen dienen te maken, hebben we de neiging om in eerste instantie, onszelf terug te trekken. We zijn weigerachtig om te veranderen. We zijn geschokt of willen niet dat er iets verandert. We vinden het moeilijk om dingen anders te gaan doen want anders doen vergt andere handelingen en we weten lang niet altijd hoe dat uit gaat pakken. Wat het met ons doet. Welke consequenties het heeft.

Of je nou in een situatie zit dat je iets engs moet gaan doen, iets nieuws moet aanpakken, jezelf bloot moet geven of kwetsbaar op dient te stellen, of je nou een moeilijke opdracht of presentatie moet doen of voor jezelf op dient te komen.. voor alles geldt: durf te veranderen! Durf te leven.

Als je jezelf even terug moet trekken om je strategie te overdenken, om je doel te bepalen, om te overwegen of iets het waard is of niet, dat is niet erg zolang tijdelijke terugtrekking maar geen vermijding gaat betekenen omdat je geen keuze durft te maken, niet durft te handelen of niet durft te veranderen.

Zonder risico's had geen peuter leren lopen...als je kan lopen, heb je het al eens eerder gedaan. Je kan het!

Geen opmerkingen: