donderdag 30 mei 2013

YoloPrachtig mooi gezegd.

Ik hoor tegenwoordig ook steeds vaker de term Yolo. Een moderne versie van het Latijnse Carpe Diem: Pluk de Dag. Yolo is de hedendaagse sociale media versie van pluk de dag. Grijp je kansen want je leeft maar één keer. Yolo staat namelijk als afkorting voor You Only Live Once.

Daarmee gaat men er vanuit dat er geen reïncarnatie bestaat. Yolo is duidelijk georiënteerd op religieuze overtuigingen van een eenmalig leven waarin van alles gedaan en uitgeprobeerd dient te worden. Waarin kansen gegrepen moeten worden, waarin het impulsieve regeert. Leven in het Nu moment, nieuwe dingen onderzoeken, je leven scheppen en vormgeven zoals jij dat wilt. Niet stilstaan, of dingen overdenken maar er op uit en reageren.

Ik had afgelopen tijd een verjaardag van een puber en de term Yolo viel meerdere malen. Ze leefden zich uit en genoten zichtbaar van alles wat voorbij kwam. Het past wel een beetje bij de consumptie maatschappij. En net als met alles... is het soms prima en juist goed om bij de dag te leven en soms kan je maar beter een beetje aan lange termijn planning doen. 

Wie weet leef je wel meer dan eens?! Of begin je aan je tweede jeugd of vierde hoofdstuk van je levensboek.


Geen opmerkingen: