vrijdag 24 mei 2013

Trichotillomania; je haar uittrekken

Becky vertelt in 2009 over haar aandoening en laat zien hoe moeilijk ze het vindt. Ze legt het goed uit en ik vind het heel dapper van haar dat ze zichzelf zo durft te laten zien en er over vertelt.


Rebecca legt hieronder in 2011 uit welke negatieve reacties ze doorgaans krijgt als ze vertelt over haar aandoening. Mensen geven goed bedoeld en soms ook minder goed en veroordelend bedoeld allerlei opmerkingen en adviezen over haar gedrag. Ze geeft hier aan wat voor opmerkingen ze regelmatig naar haar hoofd geslingerd krijgt, hoe ze haar kwetsen en eigenlijk alleen maar verder de psychische put in duwen. Ze vertelt wat ze erbij voelt en ze laat zien hoe verdrietig het haar maakt.Rebecca heeft zichzelf vijf jaar lang elke dag gefotografeerd en dit was in 2012 het resultaat. Van jong meisje  van 14 door de puberteit heen tot en met haar 19de. Rebecca is door een zware periode heen gegaan. Ze lijdt aan trichotillomania oftewel je eigen haar uit trekken. Het is een psychische ziekte als je dit zo obsessief doet.

Rebecca heeft haar timelapse filmpje voorzien van wat teksten tijdens de timelapse. Zo zie je wanneer het startte en wanneer ze in een depressieve periode terecht kwam. Dit is tevens te zien in haar uiterlijk. Haar gezicht, haar huid brengen tevens tot uitdrukking hoe ze zich van binnen voelt. Het filmpje laat de connectie zien tussen lichaam en geest en welke invloed ze op elkaar hebben.

Geen opmerkingen: