zondag 26 mei 2013

Ballonvaren timelapse
In Breda kennen we in augustus altijd weer de ballonfiësta. Inmiddels uitgegroeid van klein plaatselijk initiatief in de Haagse Beemden naar een groot jaarlijks terugkerend evenement wat bezoekers van heinde en verre trekt naar dit vier dagen durende feest van ballonnen en andere aanverwante luchtshows zoals parachutisten en vuurwerk.

Bovenstaand een filmpje in een timelapse setting met mooie muziek er onder. Je ziet hier het candle lighting wat de balloneigenaren hier ook doen als ze weliswaar niet gaan varen in het donker maar wel een klank en lichtshow ten beste geven. In Breda is dit een traditie. Men wacht tot het donker is, dan blaast men de ballonnen vol met warme lucht zodat ze rechtop komen te staan maar zodanig dat ze niet opstijgen. Dan staat men in een grote formatie met meerdere ballonnen en op een muziekstuk worden branders aan en uit gezet wat een leuke en indrukwekkende show kan geven.

Ballonvaren is een mooie ervaring. Zelf heb ik het niet gedaan maar ik heb het mijn man eens voor zijn verjaardag als cadeautje gegeven. Hij vond het fantastisch. Het is heel stil daarboven in tegenstelling tot een vliegtuig waar je in zit, waar je dan motoren hoort. Het enige wat je hoort zijn vogels of de branders af en toe. Ballonvaren kan alleen bij mooi weer en het mag niet teveel waaien. Het is echt varen door de lucht. Heel rustig en soms op grote hoogte.

Geniet mee van dit filmpje van ballonvaarders op deze zondag.

Geen opmerkingen: