maandag 22 april 2013

Vraag, ga en doe!


Even drie dingen. Gewoon ter overdenking. Speciaal voor mensen die graag iets willen veranderen in hun leven of die iets willen bereiken dit jaar. Voor de mensen die een doel hebben gevonden en er echt voor willen gaan maar nog niet precies weten "hoe".

1. Vraag! Als je ergens niet naar informeert, je licht niet op steekt over wat je wilt weten, het niet opzoekt via Google of je vraag weg legt bij je vrienden of familie, dan kom je het niet te weten. Of je krijgt een eenzijdig beeld wat je wellicht zelf hebt gefabriceerd op basis van zeer beperkte kennis over iets zonder het te toetsen aan de kennis, visie of mening van anderen. Iets vragen, informatie delen is dé manier om ergens meer van te weten te komen, ervan te leren en daardoor betere keuzes te maken en wegen te openen voor jezelf. Mensen willen over het algemeen een ander best een handje helpen en vertellen vaak graag hun ervaringen, vooral als ze ergens goed in zijn. En als de ander weet wat jij wilt dan krijg je soms ook nog onverwacht meer dan je had gehoopt. Bereid je goed voor.

2. Ga! Stap op je doel af. Welke stappen heb je nodig om daar te komen waar je wilt zijn. Wat je moet je daarvoor doen. Als je dat duidelijk hebt is het een kwestie van beginnen. Een kwestie van Gaan! Het komt je doorgaans niet aanwaaien, weinig mensen zullen hun wensen in vervulling zien gaan omdat ze het zomaar in hun schoot geworpen kregen. Het leven doet het je niet cadeau, je zult er voor op pad moeten gaan.

3. Doe! Ervaar het. Ga er voor en doe wat nodig als je ergens bent waar actie van je gevraagd wordt. Durf ook fouten te maken want ook daar leer je weer van. Leven is vallen en opstaan en zo leerde iedereen lopen. Als je niet durft te vallen dan leer je het niet. Dingen zullen niet in een keer goed gaan, hou daar rekening mee maar laat het je vooral niet tegenhouden om iets te doen. Wil je werkelijke verandering dan vindt deze pas echt plaats als je start met Doen!


Geen opmerkingen: