vrijdag 8 februari 2013

Wat is wijsheid ?Soms gebeuren er dingen in je leven en die maken je aan het twijfelen. Dan zijn er grote risico's of er staan grote veranderingen te gebeuren waarin je keuzes moet maken. Wat is wijsheid ? Hoe ga je dit aanpakken ? Hoe moet je nu verder ?

Wijsheid is iets anders dan kennis. Kennis is "weten". Kennis gaat over feiten, over dingen die je geleerd hebt uit boeken of van een ander. Wijsheid is het op een juiste manier toepassen van die kennis. Niet wat je weet, gaat je helpen maar hoe je het toe past in je leven.. daar gaat het om.

Kennis is als vis.. je kan het eten maar het helpt je niet als je telkens honger hebt. Wijsheid is weten hoe zelf je vissen vangen. De vaardigheid hebben om de kennis toe te passen om datgene te krijgen wat je nodig hebt. Wat goed voor je is.

Niet van een ander maar via je zelf. Als je weet hoe je iets goed doet dan voel je je capabel. Heb je grip op de situatie. Raak je niet in de stress maar ben je competent om de situatie het hoofd te bieden. Je weet hoe iets moet en welke consequenties iets heeft. Dat is wijsheid..

Geen opmerkingen: