zaterdag 23 februari 2013

De bestemming


Waar wil je naar toe in het leven? Wat wil je graag doen? Wat wil je graag bereiken? Welk doel had je voor jezelf voor ogen toen je ergens aan begon?

Allemaal vragen die mensen regelmatig zichzelf stellen of gesteld worden door hun baas, hun hulpverlener of misschien wel hun ouders, hun partner of hun kind. Heel vaak weten mensen het niet. Ze zijn ergens aan begonnen maar hadden eigenlijk nog niet echt bedacht wat ze er nou mee wilden. Of ze zijn in een situatie beland waar ze helemaal niet in wilde zitten en hebben geen idee hoe ze daaruit moeten komen.

In het ergste geval ben je depressief geworden omdat je leven voor jou leeg voelt. Doelloos, zinloos en zonder dat het je nog plezier geeft, energie schenkt.

Je bent als een scheepje op zee. De zee heet "het leven". Soms is het rustig op zee en zijn de golven vriendelijk en is er een vrolijk zonnetje aan de hemel. Soms is de zee woest en slaat het weer om (omstandigheden) en dreigt je scheepje ten onder te gaan of te kapseizen.

Welke situatie je je ook bevindt er is één ding heel belangrijk voor jou. Dat is dat je weet waar je heen wilt. Jouw scheepje kan pas echt veilig de zee over varen als het een bestemming heeft. Of op zijn minst iets van een koers. Dat je iets hebt om je op te richten, waar je heen wilt, waar je wilt zijn, wat jouw voldoening zal geven als je dat bereikt hebt of wat je motiveert om de moeilijkheden, de woeste zee en het slechte weer wat je onderweg tegen komt te overwinnen.

Geniet even van een prachtig nummer van "onze" Marco. Je kunt je eigen regels maken...
Er is geen schuld maar elke stap heeft consequenties Voor iedereen..

Geen opmerkingen: