donderdag 17 januari 2013

Light en depressie


In Amerika is uit onderzoek gebleken dat er een verband is tussen het drinken van Light frisdranken en depressie. Als je per dag vier blikjes of glazen (of meer) light frisdrank drinkt, dan is verhoogt dat de kans op een depressie met 33%. Dat is best veel te noemen.

Koffiedrinkers zijn beter uit. Zij kunnen de kans op depressie verlagen met 10%  (t.o.v. niet koffiedrinkers) als ze vier koppen koffie per dag drinken.

Het onderzoek is gedaan onder 250.000 mensen in Amerika en heeft 10 jaar geduurd.

Het drinken van light frisdranken komt steeds meer onder vuur te liggen. De kunstmatige zoetstoffen die nu wat langer in onze voedingsmiddelen worden gebruikt, met name in de light en dieet producten blijken steeds vaker andere negatieve bijwerkingen te hebben.

Wil je afvallen of op je lijn letten dan is het dus zaak om je voedingspatroon aan te passen naar een gezond eetpatroon met gezonde voedingsmiddelen, dan alles te vervangen door allerlei kunstmatige zoetstoffen. Helaas is een crashdieet of een dieet met allerlei chemische middelen niet de oplossing voor een verkeerd eetpatroon.

Bron: BBC

Geen opmerkingen: