woensdag 5 december 2012

Visionboard of Dreamboard


Als je iets wilt bereiken is het handig om te weten wat je wilt. Wat je doel is, welke resultaten je uiteindelijk wilt zien. Een doel bereiken vraagt een bepaalde "state of mind". Je dient voor ogen te hebben waar je naar toe aan het werken bent. En datgene wat je wilt bereiken dient haalbaar, realistisch en helder geformuleerd te zijn. Zo concreet mogelijk visueel maken wat je wilt, hoe dat er uit dient te zien. Hoe doe je dat ?

Een van de manieren om je focus op je doel te krijgen en dat doel helder te krijgen is het maken van een Visionboard. Het Visionboard is een creatieve uiting van focussen op je doel. Het werkt volgens het principe van het maken van een collage. Je kan dit via je pc doen (bijvoorbeeld door Picasa te gebruiken) maar je kan het ook doen door met schaar en lijm aan de gang te gaan en plaatjes, teksten, slogans etc. uit tijdschriften, kranten, folders te knippen en op een groot blad te plakken. Een je koelkast, een whiteboard met magneten of een prikbord kan evengoed dienst doen als Visionboard. Wat jij wilt..

De bedoeling van je Visionboard is dat je het uiteindelijk duidelijk zichtbaar ergens op hangt waar je vaak komt en het vaak ziet. Dit om je onderbewuste steeds weer gefocused te krijgen op het doel en de resultaten die je wilt behalen. Om telkens weer bewust te zijn van waar je naar toe werkt. Een soort van programmering van je hersenen dus. Je ziet namelijk meer kansen en mogelijkheden als je je telkens weer bewust wordt van wat je wilt bereiken. Immers vallen dingen je pas op als je er je aandacht bij hebt, dan zie je ze opeens overal, voorheen had je er geen erg in.

Het Vision of Dreamboard is er voor om dingen je op te laten vallen die je van te voren gedefinieerd hebt. Je mindset gericht te krijgen op datgene wat je voor ogen hebt. Daarbij is het leuk om te maken en het maken alleen al zorgt voor focus van je onderbewuste en geeft je intensieve programmering van je hersenen op je gekozen doel.

Voor meer voorbeelden van Visionboards, kijk hier !


Geen opmerkingen: