zondag 16 december 2012

Social Media hype ?

Is Social Media een hype of heeft het zich al lang een weg gevreten in ons dagelijks doen en laten ? Hoe social media gevoelig ben jij ?

Heb jij nog echte vrienden of heb je alleen nog maar virtuele vrienden die virtueel met je meeleven en die je in reallife nauwelijks ziet of spreekt. Vrienden die je in het pre Social Media tijdperk nog gewoon kennissen zou noemen of collega's.

Hoe social is Social Media waar alleen het positieve doorgaans gedeeld wordt en er een bonte verzameling aan foto's, filmpjes en plaatjes al dan niet met tekst wordt uitgewisseld. Is er nog sprake van een echt gesprek, een echte verbinding of spelen we alleen nog spelletjes met elkaar en praten we meestentijds over koetjes en kalfjes ?

Wat doet Social Media voor het zakelijk verkeer. Heeft Linkedin echt wel zin en zo ja, wat heeft het jou opgeleverd tot nog toe behalve een langzaam uitbreidend netwerk aan namen met profielfoto's ?

Ondanks dat ik graag op Facebook kom, mijn Linkedin profiel netjes bij houdt en wat af Yammer met mijn collega's binnen een besloten Yammer omgeving kan ik me soms niet aan de indruk onttrekken dat Social Media weliswaar een belangrijke plaats in ons leven heeft veroverd maar dat het meer een aanvulling is dan een invulling. Van werkelijk contact is weinig sprake. Het is doorgaans wat summier en oppervlakkig en nodigt vaak uit om er eens in reallife op door te gaan. Ga je toch pittige discussies aan of wil je een serieus gesprek dan loop op je Social Media al snel het gevaar totaal verkeerd begrepen te worden.

Wat kan je nog meer doen met Social Media ? Zie hieronder eens wat KLM er mee deed.


Geen opmerkingen: