zaterdag 15 december 2012

Je bent een echte overlever! Proficiat!
Je bent een overlever... proficiat ! Als je dit leest heb je al heel wat overleefd; trauma's, gebroken harten, ontreddering en alle kritieke fasen van je leven. Goed gedaan ! Je bent geweldig !

Overleven tot op heden
Het zegt sommige niet zoveel en de meeste zien het als een vanzelfsprekendheid maar het feit dat je hier vandaag weer bent en dat je door gaat met (over)leven is een compliment waard. Je bent een product van de evolutie, survival of the fittest. De sterksten op aarde die tot diep in 2012 zijn gekomen. Het voelt bijna als of je dichtbij de ontknoping van een spannend spel zit als je de profetie├źn van de Maya's mag geloven.

Mayakalender
Doomsday of dag des oordeels ? Volgens de Maya's is het einde van een grote cyclus daar. Het einde van hun kalender zal de laatste dag wegtikken op 21 december 2012. Volgens de overleveringen een dag waarop er een nieuw tijdperk aan breekt. En verder onthoud ik me van enige onheilstijding want ik herinner me nog 1 januari 2000 waarin we ook overspoeld werden met allerlei spannende dreigingen die uiteindelijk een storm in een glas water bleken.

Nieuwjaarsdag?
Hoe dan ook 22 december 2012 zal niet een nieuwjaarsdag zijn maar wellicht dan weer de start van een nieuwe ronde ? Of pakken we dan toch 1 januari 2013 daarvoor. Het maakt eigenlijk niet uit, een mooi gezegde zegt: je kan altijd weer opnieuw beginnen. We zullen zien wat de nieuwe cyclus ons gaat brengen. Tot nog toe zijn we de oude cyclus doorgekomen. Proficiat met het resultaat. Of je er trots op bent mag je zelf weten.

Geen opmerkingen: