donderdag 20 december 2012

Je dromen waarmakenDe beste manier om je dromen waar te maken is door wakker te worden.

Dromen mag, dromen moet, dromen is essentieel voor ons brein. Zonder droomfasen in onze slaap verwerken we alles wat we mee maken, niet op een goede manier. In onze dromen werken we dingen uit. Onze wensen, verlangens, onze emoties, dat wat ons dwars zit, waar we bang voor zijn en nog veel meer.

Overdag dromen we ook. Dat noemen ze dagdromen. In een onbewaakt ogenblik dwalen onze gedachten af naar het leuke weekend, de ruzie met onze partner die we vanochtend hadden, de zorgen om onze zieke moeder of we dromen over de komende zomervakantie. Even wanen we ons in een andere situatie dan waar we werkelijk fysiek zitten. Wist je dat onze hersenen dezelfde gebieden activeren bij (dag)dromen van een gebeurtenis als dat die gebeurtenis echt plaats vindt. Dat wat we ervaren is hetzelfde ook al is het een fysiek en het ander alleen psychisch.

Dan heb je nog een ander soort dromen. Dat zijn onze wensdromen. We dromen van verre reizen die we nog willen gaan maken, het eigen bedrijf wat we graag zouden willen starten, een groots huwelijksfeest wat we zouden willen met je nieuwe liefde. We hebben grote wensdromen en we hebben kleine wensdromen. Over deze wensdromen gaat het eigenlijk in dit blogje. Waar droom jij van ? Wat zou je heel graag willen realiseren in de toekomst ? En vooral hoe kom je daar ?

Vaak weten mensen best wat ze graag zouden willen en welke wensdromen ze hebben maar vinden ze het heel moeilijk om daar te komen of mislukt het elke keer. Een droom waarheid maken is vaak een kwestie van hard werken, goede planning, gestructureerd er aan werken, je laten inspireren door anderen en nog heel veel meer.

Counseling kan je goed helpen om je dromen waar te maken. Counseling gaat verder dan coaching en werkt niet alleen aan gedrag maar kijkt ook naar wat je denkt, wat je belangrijk vindt en hoe je daar jezelf in stimuleert maar ook blokkeert. En hoe je die blokkades kan opheffen om toch te bereiken wat je wilt. Om "wakker te worden"  dien je eerst je blinde vlekken helder te krijgen, dat je ze bewust wordt en er constructief iets aan kan gaan doen. Dromen zijn de start van het waarmaken van je wensen. Zonder droom was er nooit iets bereikt immers.

Barack Obama droomde ooit van president worden en Martin Luther King droomde over gelijkheid in Amerika. Gelijke rechten, gelijke kansen. Met een Obama aan het roer is de droom Martin L. King eigenlijk helemaal uitgekomen. Door dat uit te spreken is hij een inspiratie voor velen geweest om dat te verwezenlijken waar hij van droomde.

Geen opmerkingen: