zaterdag 1 december 2012

Gedwongen seks

Gedwongen seks, prostitutie als minderjarige. Geronseld via internet of via loverboys. Psychisch kwetsbare jonge pubermeiden die via chatsites gestrikt worden en ongewild in het gedwongen prostitutie netwerk terecht komen. Hoe komt dat ? Waarom zijn ze zo makkelijk te paaien ?

Ze zijn kwetsbaar door vaak al een problematische achtergrond van pesten, psychisch zwakker of door moeilijke gezinsssituaties. Het hierdoor ontstane verminderde zelfbeeld maakt hen extra gevoelig voor "leuke, mooie" jongens die hen aandacht schenken. Het gevoel speciaal te zijn, de aandacht te krijgen van zo'n toffe knul maakt dat ze maar al te makkelijk in te palmen zijn voor wat dan ook. Dan sluit de val zich en bevinden zich in een keer in het gezelschap van weliswaar die mooie jongen maar die blijkt toch een stuk minder leuk te zijn dan aanvankelijk werd voorgespiegeld. Maar dan is het al te laat.. Seks wordt afgedwongen via geweld en intimidatie.

Andere kwetsbare meiden zijn de meiden die zich laten verleiden tot seksuele handelingen op internet. Dit wordt dan vastgelegd en daarmee kan zo'n meisje gechanteerd worden zodat ze alleen nog maar doet wat men wil dat ze doet. De meisjes zelf weten niet meer hoe ze hier uit moeten komen en vervallen via lieg en bedrieg gedrag in een steeds meer ellendige staat. Drugsgebruik krijgt vat op hen omdat ze hiermee de narigheid niet meer zo hoeven te voelen.

Uiteindelijk dissociƫren deze meisjes. Dat houdt in dat ze hun gevoel helemaal uitschakelen en er psychisch niet meer bij zijn. Ze hebben traumatische ervaringen mee gemaakt maar ze vertellen het vaak lachend alsof het hen niet raakt, niet betreft. Het gevoel is diep weggestopt omdat het te pijnlijk is om echt te ervaren. Humor is soms verwrongen, cynisch of sarcastisch. Hierdoor worden ze vaak niet geloofd of niet serieus genomen.

Soms gaan ze weer terug naar degene die hun zo slecht heeft behandeld. "Hij houdt toch van mij.." is de illusie die beter te verteren is dan de harde werkelijkheid.

Geen opmerkingen: