maandag 5 november 2012

Pesten


Even nog dacht ik dat het een "reclame campagne tegen pesten" was maar het is echt. Het is verschrikkelijk, triest, echt. Tim heeft zelfmoord gepleegd omdat hij er niet meer tegen kon. Zo vaak als hij gepest werd, zo lang als het al duurde. Mensen mogen roepen dat je er hard van wordt maar doorgaans wordt je er enkel gekwetst en getraumatiseerd van.. met een beetje pech de rest van je leven en tot de dood er op volgt dus in dit geval.

Het internet staat er vol van. Velen spreken hun afschuw uit en men leeft massaal mee met de ouders van Tim die door alle belangstelling besloten een persconferentie te geven.

Iedereen is het er over eens dat pesten niet kan, niet mag. Dat het eens afgelopen moet zijn met pestgedrag, het treiteren van anderen op school, op internet of op het werk. Er zijn al jarenlang vele kinderen en ook volwassenen slachtoffer van pestgedrag. En nu schokt het Nederland dat een jonge, lieve, prachtige knul het niet meer kon verdragen en zelfmoord pleegde.

Het is schokkend om te lezen maar eigenlijk is het geen nieuws. Pesten is iets wat al vreselijk lang bestaat en waar we met zijn allen (althans de meeste van ons m.u.v. de pesters zelf dan) vinden dat het niet kan, niet mag en dat het zo snel mogelijk moet stoppen. Helaas lukt dit niet altijd zoals de rouw advertentie ons ruw laat zien. Het zal je kind maar zijn..

Geen opmerkingen: