maandag 15 oktober 2012

Zonder liefde is het zinloos


Een leven zonder liefde is zinloos. Dat is de vrije vertaling van deze spreuk. Als je niet in staat bent om liefde te voelen dan wordt het leven leeg, weinig vervullend. Een potlood zonder punt ziet er alleen nog maar uit als een potlood maar het doel waar het potlood voor gemaakt werd is er mee vervallen. Het blad zal leeg blijven, onvervuld.. blanco. Er zit een belofte in het blad en een belofte in het potlood maar zolang de essentie van het potlood niet vervuld wordt, namelijk tekenen, dan zal het zinloos zijn. Letterlijk en figuurlijk.. zin-loos.

In de historie van de mens is niets zo veelvuldig aan bot gekomen als de liefde. Liefde van partners, liefde van ouders voor hun kinderen, liefde voor het werk wat je doet, het dier waar je voor zorgt, liefde voor een hobby of sport die je ervaart. En als je nu denkt, dat doe ik niet met liefde, het is dat het moet.. dan wordt het tijd om datgene in je leven te brengen wat wel vervulling brengt. Waar je wel liefde voor kan voelen als je er in betrokken bent.

Hou je niet meer van je werk of niet van je partner, vind je je sport of hobby niet meer leuk en mis je de passie waarmee je er in het verleden aan begonnen was ? Dan wordt het tijd om te kijken waar het stokt, waar de vervulling is gebleven ? Als willen een moeten wordt, dan wordt het tijd voor iets anders wat je wel graag wilt. Vasthouden aan iets wat geen vervulling biedt, waar je geen liefde bij voelt, maakt je doorgaans enkel ongelukkig, gestresst of depressief.

Geen opmerkingen: