donderdag 25 oktober 2012

Lena
Zware film vanwege het dieperliggende psychodrama dat er in uit gespeeld wordt. Lena als het mollige meisje wat thuis emotioneel verwaarloosd en mishandeld wordt door haar moeder. Vader ontbreekt en verder krijgt ze weinig persoonlijke aandacht of liefde van wie dan ook. Dat maakt dat ze seks heeft om de aandacht, om begeerd te worden, aantrekkelijk gevonden te worden totdat ze Daan ontmoet en een werkelijke relatie aan gaat.

Daan blijkt net zo'n zwak karakter te hebben als zijn vader. Daan gamed veel, liegt voortdurend en wordt van school gestuurd. Hij kent verder als personage weinig diepgang en gaat voor korte termijn geluk. Daan heeft ook moeten leven met emotionele verwaarlozing en een ontbrekende moeder dus logisch dat de twee zich tot elkaar aangetrokken voelen en een klik hebben. Helaas blijkt Daan weinig stevig te zijn en is het een overschreeuwerig type als hij kwaad wordt zonder verder constructief te zijn in het oplossen van moeilijke situaties. Pas later groeit het karakter wat onder invloed van Lena.

Helaas voor beiden is zo'n basis gedoemd te mislukken en kent de relatie weinig stabiliteit wat ook begrijpelijk is gezien de omstandigheden waarin ze zijn opgegroeid. Beiden hebben weinig liefde gekend en buiten de seks delen ze niet zo veel meer. Tot overmaat ramp gaat alles fout wat er zo'n beetje fout kan gaan in het leven van Lena en trekt Lena het spoor van verwoesting door in haar leven door relaties continu op het spel te zetten doordat ze bezig is te overleven in de liefde arme omgeving. Helaas kiest zij niet voor stabiele oplossingen al lijkt ze wel steviger in haar schoenen te staan dan haar vriendje. Ze blijft seks gebruiken als middel om iets te krijgen van een ander wat ze nodig heeft.

Ik heb wel te doen met het meisje Lena. Ze wilt het wel goed doen maar ze weet niet hoe en krijgt weinig steun van anderen of ze laat zich gemakkelijk misbruiken. Goede acteerprestatie van debutante Emma Levie. Erg knap gespeeld.

Geen opmerkingen: