maandag 22 oktober 2012

Goede relatiesEen goede relatie valt of staat met degene die in de relatie zitten. Wil je echt samen verder of is het meer vanuit gemak of vanzelfsprekendheid dat je samen bent. Omdat het misschien makkelijker is dan alleen zijn, beter een slechte relatie dan geen relatie ? 

Gaat het even niet lekker dan is het belangrijk dat je er over praat met elkaar. Dat je er samen uit probeert te komen. Dat gaat doorgaans best lukken als je echt samen verder wilt. Wil men dat niet dan zal elk gesprek al gauw in een strijd ontaarden waar een ieder aan de eigen zijde van de lijn blijft roepen en er geen begrip of  gehoor is voor de ander. 

Stopt de communicatie, wilt men niet meer met elkaar praten of blijft men stug vasthouden aan de eigen standpunten zonder de ander tegemoet te komen dan zal een goede relatie er niet meer van komen. Dan is het belangrijk om je af te vragen of je zo nog verder wilt of niet. Is dit de relatie waarmee je de toekomst in wilt ?

Heb je in je leven regelmatig problemen in relaties met anderen ? Heb je vaak ruzies of problemen met de mensen om je heen, dan is het belangrijk om te kijken waardoor dat komt. Kies je de verkeerde mensen, laat je over je heen lopen, ben je niet duidelijk wat je zelf wilt of verwacht, ga je snel de strijd aan of loop je juist weg van problemen ? 

Relatie problemen (en dat hoeft niet altijd over je partner te gaan maar gaat ook over je collega's, je vrienden, je kinderen, je familie) zijn een signaal dat je eens kritisch dient te kijken naar wat jouw rol in het verhaal is en of je echt wel in de relatie wilt zijn en zo ja.. waardoor het komt dat het niet lukt. 


Geen opmerkingen: