dinsdag 23 oktober 2012

Dieren en waterUltieme dierenliefde ? Deze kat gaat graag met zijn baasje onder de douche. Hij geniet er zichtbaar van (welke hij ? ;)) Grappig om te zien want doorgaans vinden katten water niet zo geslaagd.

Ik heb ooit eens een kat gehad die graag op de badrand liep als ik er in lag. Dan zat ze een beetje gebiologeerd naar het water te kijken, pootje er in om met het badschuim te spelen of om het water er af te likken. Katten zijn prachtige beesten alhoewel realiseer ik me dat er genoeg mensen zijn die er niets om geven en meer een hondenmens zijn.

Wist je dat dieren vaak een enorm psychologische positieve werking hebben bij mensen ? Autistische kinderen reageren erg goed op dieren. Het omgaan met paarden wordt bij hen vaak gebruikt om ze tot rust te brengen en meer te laten genieten van de omgeving. Bejaarde mensen zijn beduidend gelukkiger als ze hun huisdier mogen houden en bij zich hebben. Een huisdier verdrijft vaak gevoelens van eenzaamheid. Er wordt tegen gepraat en voor gezorgd, geknuffeld en mensen kennen dieren vaak menselijke eigenschappen toe. Dan zeggen ze: ja ik zie wel dat je nu een beetje teleurgesteld bent maar je krijgt vanavond je snoepje.

Dieren hebben zo hun charmes maar vragen ook verzorging. Ze kosten geld qua eten, verzorging en dierenartskosten als je pech hebt. En een dier heb je niet voor eventjes. Het dier hecht zich aan je, heeft vaak een band met je opgebouwd. Niet alleen de kitten of de pup is leuk maar daarna hoor je er ook nog voor ze te zijn, als ze oud en stram worden. Als ze niet meer zo schattig kijken maar nog wel veel liefde te delen hebben.

Een dier heeft zo zijn eigen karakter, zijn eigen stijl afhankelijk van de soort en het temperament van het beestje. Een hond heeft een baas maar een kat heeft personeel bijvoorbeeld. Hou je van knuffelen dan zal een hond doorgaans meer voldoening geven. Echter die moet je wel telkens uitlaten, ook als het regent.
Katten vangen muizen, insecten of ander klein gespuis en dat laten ze achter op je keukenmat al dan niet aangevreten. Dieren blijven dieren en ze slopen wel eens wat. Vind je dat een probleem dan kan je er maar beter niet aan beginnen.

En durf je een dier uiteindelijk uit zijn lijden te verlossen als het pijn heeft ? Als het einde nadert ? Het onoverkomelijke is dat je doorgaans het dier overleeft. Dat het afscheid pijn doet als je een tijdlang samen bent geweest. Het beste is dan om te realiseren dat het niet opweegt tegen de prachtige tijd die je samen hebt gehad. It was worth it. Wat rest zijn mooie herinneringen en wellicht een leuk filmpje of wat prachtige foto's van je beest.Geen opmerkingen: