zaterdag 20 oktober 2012

De 0-emotie van HalloweenZoek je nog een leuk kostuum voor Halloween, een originele truc is gemakkelijk te maken met je Iphone, Samsung Galaxy of ander klein internet apparaat wat je in de binnenkant van je shirt kan plakken.

Heerlijke humor, origineel gevonden en het hoeft niet eens zo heel duur te zijn als je de tablet of android toch al hebt. Ik vind deze zo leuk om de eenvoud waarmee je het kan doen en de blikken die anderen hier op geven als ze geconfronteerd worden met de act.  In de psychologie noemen ze die blikken de 0-emotie.

Je hebt negatieve emoties zoals angst, verdriet en boosheid waarbij andere emoties als woede, agressie een afgeleide daarvan zijn. Je hebt positieve emoties zoals vreugde en geestdrift waarbij blijdschap, plezier, motivatie afgeleide zijn en dan heb je nog de 0-emotie.

De 0-emotie weet het nog niet. Daaronder vallen emoties als verbazing, schrik, overdonderd zijn, ontsteltenis. Er is geen negatieve of positieve emotie want er is even nog niets. De hersenen zien iets of nemen iets waar en kunnen het niet direct plaatsen. De 0-emotie is er om tijd te winnen, om de situatie te evalueren en om te kijken of het negatief of positief is. De toestand van het lichaam en de hersenen staat op scherp voor het geval er gevlucht of gevochten moet worden. Echter eerst moet de situatie juist ge├»nterpreteerd worden. Is er sprake van angst of juist vreugde ? Is het eng of juist grappig ? Dat is waar het om gaat met Halloween. Angst met een vette knipoog.

Leef jezelf uit met Halloween en verbaas een ander. Laat ze schrikken of versteld staan met wat je hebt gemaakt. Ik persoonlijk vind het shirt met het blauwe oog hilarisch.

Geen opmerkingen: