woensdag 12 september 2012

Zelfmoord of een spelletje ?

I'm either going to kill myself or I am going turn this into a game.Dat zijn harde woorden van Jane McGonigal nadat ze geveld door een slecht helende hersenschudding, tot niet veel meer in staat was en daar behoorlijk depressief van werd.

Ze ontwikkelde een spel wat je mentaal, fysiek, sociaal en emotioneel sterker maakt. Dat heeft Jane the Concussion slayer slim aangepakt. Ze wist haar negatieve staat om te buigen naar iets positiefs. Ze wist het mogelijk te maken om dit op een leuke manier te doen. En ze deelt haar ontdekking nu met de rest van de wereld. Jane past iets psychologisch toe wat in de psyche van de mens doorgaans goed werkt. Ze maakt het leuk. Mensen spelen graag spelletjes. Als je iets speels kan doen, dan is het minder zwaar, dan is het leuker en zal je sneller geneigd zijn om er fanatiek voor te gaan dan als je het gevoel hebt dat je een bepaalde kant opgeduwd wordt. Als je het idee hebt dat je iets "moet" doen of "moet laten".

Jane maakte van genezen iets leuks. Ze heeft er een teamspel van gemaakt. Ze maakte van iets waar ze door leed, iets waar het lijden stopte. Ze bereikte er mee dat ze de pijn kon zien als iets wat er nou eenmaal is maar dat lijden een optie is.

Janes game heet Superbetter en hier kan je er meer over terug vinden. Het kan ook als app.

Geen opmerkingen: