zaterdag 15 september 2012

Wel of geen haar ?

Wat doet haar met je ? Hoe kijk je tegen borsthaar en baarden aan ? Wat is volgens jou vies of niet vies als het om haar op diverse lichaamsplekken gaat ? Trends en not-dones op onze planeet...

Get Microsoft Silverlight
Bekijk de video in andere formaten.


Interessante documentaire over haar. Wel of geen haar ? Wat betekent haar voor mensen in verschillende landen en culturen ? In Nederland zie je bij mannen en vrouwen in toenemende mate een lichaam wat het liefst, buiten het hoofdhaar, zo haarloos mogelijk moet zijn. Zelfs borsthaar wordt not-done. In Pakistan denken ze daar anders over, daar ben je homo als je je borsthaar afscheert. Zelfs voor 50 euro wordt er geen borsthaartje opgeoffert.

Je bilnaad harsen ? Okselhaar wel of niet ? Je schaamhaar verwijderen.. ze vinden het in anderen landen zoals China en Macedoniƫ maar raar. Haar hoort daar te zitten, zo ben je gemaakt, het is om te voorkomen dat er viezigheid in je lichaamsopeningen komt. In Nederland vinden steeds meer mensen het tegenwoordig viezer als er haar zit op de edele delen. Hoe contrasterend.

En wat te denken van godsdiensten die voorschrijven dat vrouwenhaar niet zichtbaar mag zijn. Joodse vrouwen die pruiken dragen om hun eigen haar te verbergen omdat alleen hun eigen man het mag zien. Moslimvrouwen gaan nog verder en bedekken hun hoofdhaar in zijn geheel met hoofddoeken. Daar mag haar niet zichtbaar zijn.

En in het Joodse geloof zijn baarden verplicht voor mannen terwijl we in de Nederlandse cultuur doorgaans baarden minder kunnen waarderen. De baardmode is ook aan trends onderhevig. Lange of dikke baarden, bakkebaarden, korte baarden, sikjes, snorren en een eendagsbaardje.. je kan kiezen voor een hippe baard of de conservatieve baard.

Je kan je haar verkopen of wegschenken als je er veel of genoeg van hebt. Als je geld nodig hebt of een ander een plezier wilt doen omdat je toch een ander kapsel wou. Je kan extensions nemen om juist meer haar te krijgen. Je kan steeds meer haar nemen omdat het duurder er uit ziet en je niet goedkoop wilt zijn met je natuurlijke haar. Je kan haar offeren voor een gelukkig leven.. wat je allemaal niet kan doen met haar behalve een kleurtje, een paardenstaart of leuk knotje mee maken.

Geen opmerkingen: