woensdag 19 september 2012

Moedig zijn

Na het logje van gisteren over kinderen die gewetenloos zijn en ernstige delicten plegen, vandaag is positiefs over een kleine 9 jarige jongen.

Ik ben een groot liefhebber van Brittains got talent. Op een of andere manier hebben die erg bijzondere kandidaten. Het ontroert me telkens weer hoe sommigen van hen, zich door hun auditie heen slepen met hun spanningen, angsten en vermeende "tekortkomingen". Hoe ze dan de verassing van de avond blijken te zijn. Hoe ze anderen versteld doen staan en mensen weten te raken met hun stem en hun manier van doen.


Malaki laat zien wat het is als je bang bent maar je wilt toch graag iets bereiken. Hoe je dat doet. Hij staat daar en wilt graag laten horen wat hij kan maar hij raakt overmand door zijn angst en emoties. Zijn moeder gaat het podium op, gaat pal voor hem staan, tussen hem en de jury en slaat beschermend haar armen om hem heen.  Dan wordt hem de keus gegeven.. wil je nog zingen of zullen we gewoon wat anders gaan doen maar Malaki  bijt zich door zijn barriere heen. Hij kwam om te zingen, hij wilt zingen en vervolgens laat hij horen en zien wat hij kan. Prachtig...wat een talent.

Hier geldt ook weer: het is niet erg als je struikelt, het is pas erg als je weigert op te staan.

Geen opmerkingen: