zondag 30 september 2012

Mensen zijn om van te houden


Een mooie quote met een diepere betekenis. Mensen zijn gemaakt om van te houden en dingen zijn gemaakt om te gebruiken.

Helaas halen veel mensen dat wel eens door elkaar. Ze gebruiken mensen voor hun eigen doeleinden alsof mensen, dingen zijn. Alsof het geoorloofd is om iemand ergens voor te ge- of zelfs misbruiken als was het een ding en niet een mens met gevoel en waardigheid. Je ziet dit met name als er geld of financieel gewin te behalen valt. Als mensen er beter van kunnen worden ook al benadelen ze daar een ander mee. Dan maken ze een ander tot een object van hun financiƫle doel en vergeten dat een mens niet gemaakt is om als ding te behandelen maar er is om van te houden.

Je ziet het ook wel eens dat mensen nog liever een dier, een baan, een auto, een computer of iets anders zouden willen dan voor hun relatie te kiezen. Dat ze relaties gerust op het spel zetten omwille van het ego, de status, de promotie, de beloning, de seks of het aanzien. Dat het gelijk hebben soms belangrijker is dan de relatie goed houden. Dat er hele oorlogen worden uitgevochten omwille van een denkbeeld of religie i.p.v. dat "heb uw naaste lief gelijk uzelve" wordt toegepast in de praktijk.

Mensen zijn om van te houden. Dingen zijn om te gebruiken. En verder is het belangrijk om je te blijven realiseren wat werkelijk van waarde is in je leven. Liefde, geld of macht ?

Geen opmerkingen: