maandag 17 september 2012

Living the dream !
Wat ik nog het allerleukste van internet vindt, is dat je er zoveel van over de hele wereld kan vinden. Ik kan met name genieten van de muziek en dansfilmpjes (en het liefste een combinatie van beiden). Zo stuitte ik op deze flashmob van de Engelse jongerengroep Living the dream. Het is een jeugdige dansgroep met een enorme power en dynamiek. Ze leven huyn droom uit middels dans. Zie de flashmob hierboven.

Het leuke van zo'n flashmob is het verrassingseffect. Er begint er eentje te dansen. Het publiek komt tot stilstand (in dit geval een luchthaven). Men kijkt verbaasd, verbouwereerd, nieuwsgierig. Dan komen de eerste fototoestelletjes annex GSMs tevoorschijn. Men staat aangenaam verrast de steeds aanzwellende dansgroep te fotograferen en te filmen.

De dansmixen met de verschillende populaire nummers wisselen elkaar in hoog tempo af en in dit geval vormt de dansgroep een totaal van 100 personen die uitbundig de vertrek/aankomsthal vullen onder toeziend oog van een enthousiast publiek wat getrakteerd wordt op een gratis dansvoorstelling.

En dan.. even plotseling als het begon, eindigt het ook weer. De groep valt uit elkaar, de muziek stopt.. de mensen om hen heen achterlatend in een totaal andere "mood" als dat ze kwamen. De reacties zijn overweldigend positief. Ze maakten een positief verschil die dag.. voor veel mensen.

Hieronder nog een optreden van hen. Geniet ervan..


Geen opmerkingen: