zondag 9 september 2012

Hoeveel risico neem jij ?

Drama Queen of Iron Lady ? Robin Hood of Ridder Scheitebroek ?

Ben je een avontuurlijk type ? Of hou je meer van regelmaat en voorspelbare situaties ? Wil je weten wat er morgen op de agenda staat ? Werk of woon je graag waar er elke dag iets anders te beleven valt ? Ben je blij met een duidelijke planning van je weekend ? Ga je graag met vakantie en zie je wel waar je uit komt ? Hoe ga je met geld om ? Hoe goed kan jij tegen veranderingen ? Sta je een beetje stabiel in je schoenen als het leven flexibiliteit van je vraagt ?

Psychologie Magazine geeft je een test om te kijken hoe moedig je bent. Hoeveel risico's neem jij ? Het september nummer gaat over lef hebben. En dat is niet enkel dingen durven om te kijken hoe stoer je bent maar ook over of je iemand aan durft te spreken als je het ergens niet mee eens bent. Ben je een schreeuwerd met een grote mond die als het er op aan komt, niet eens durft te zeggen dat je het ergens niet mee eens bent als je baas tegen je praat.  Of ben je iemand die rustig, kalm en beheerst blijft als er grote veranderingen op je af komen, iemand het je moeilijk maakt ens je alle zeilen bij moet zetten om jezelf staande te houden. Hoe koelbloedig ben je nou echt ?

Ik ben geen onversaagde held maar ik durf wel risico's te nemen. Dit was mijn score:
U neemt wel risico's, maar niet te veel. U hebt een evenwichtig risicoprofiel - u beoordeelt de verlieskans en weegt de voors en tegens tegen elkaar af. Waarschijnlijk houdt u wel van een beetje spanning. U kunt omgaan met zowel nieuwe situaties als eentonigheid, wat u tot een flexibel persoon maakt. Doordat u voorzorgsmaatregelen treft, vermijdt u roekeloze besluiten. Hoewel u onzekerheid niet echt prettig vindt, laat u zich daar niet door van de wijs brengen, en durft u ook beslissingen te nemen waarvan de gevolgen onzeker zijn.
Zorg dat u altijd een back-up plan hebt en blijf opletten; zo kunt u de kans op mislukking tot een minimum beperken. Een van de belangrijkste aspecten van verantwoord risico nemen, is dat u van tevoren bedenkt hoe u mogelijke negatieve gevolgen kunt opvangen.

Geen opmerkingen: