dinsdag 11 september 2012

Engel of Heks ?!Soms kom je een leuke spreuk tegen, zo ook vanavond. Kon het niet nalaten om 'm een beetje vrolijk in te kleuren met een designer programmaatje via Facebook. Mijn dochter heeft even uitgelegd hoe je dat doet en hoe het werkt en met enige oefening en hulp, heb ik de spreuk weten te plaatsen in een printscreen van mijn design. Er is een aardig plaatje uitgekomen, al zeg ik het zelf. Leuk om zo creatief bezig te zijn.

Afijn.. de boodschap is duidelijk. Soms ben je een engel en soms ben je een heks. Afhankelijk van de omstandigheden, de bui waar in je bent, hoe je je voelt, wat er gebeurt om je heen. En als iemand je pijn doet, kwetst of respectloos behandelt dan verandert de engel in een heks. Zo gemakkelijk gaat dat dan. We zijn niet een en dezelfde persoon. Onze gevoelens, onze gedachten laten zien we zijn, wat we denken, hoe we ons voelen en als het goed is, ook wat we willen. En als je dat niet uit, maak je het nog een graadje erger voor jezelf en vlieg je alleen nog maar op een bezemsteel rond.

De engel of de heks. Ik denk dat de religieuze concepten van de vrouw als die van een godin, engel, maagd, moeder, heks of verleidster gebaseerd is op de symbolieken die de vrouw in de loop van de geschiedenis opgeplakt heeft gekregen. Naar gelang haar rol naar iemand toe verandert het zicht op de positie van de vrouw en wordt er een beeld op haar geprojecteerd door anderen of door haarzelf.

De vraag is: welke rol speel jij het liefste ? welke ben je het meest ? Hoe makkelijk schakel jij van rol naar gelang de situatie ? Hoe flexibel ben je ? Doe je dit bewust of gaat het automatisch, misschien wel zonder dat je dat wilt ?

Geen opmerkingen: