maandag 24 september 2012

Een politiek excuusNick Clegg van de Britse liberale partij heeft zijn excuses aangeboden omdat hij zich niet aan zijn verkiezingsbeloften heeft gehouden. Hij zou er voor zorgen, zo zei hij tijdens zijn campagne, dat de collegegelden niet verhoogd zouden worden. Helaas is dit niet gelukt.

Ik vind het wel goed van 'm dat hij daarvoor verantwoording af legt. Je belooft iemand iets, je wint daarmee zijn stem, je komt aan de macht en dan hou je je niet aan je beloften. Daar klopt iets niet, dat kan elk kind je vertellen. Wie wat belooft, hoort dat na te komen, zeker als je daarmee de steun verwerft van anderen.

Deze excuses zijn met een Autotune door de website The Poke bewerkt en dat geeft een grappig effect. Met toestemming van Nick is het op single uitgebracht. Inmiddels is het nummer hard op weg een flinke hit te worden. Wellicht kan Nick er alsnog de collegegelden mee betalen en hoeven de verhogingen niet door te gaan ? Ik heb begrepen dat de opbrengst van de gelden ten bate komt van een kinderziekenhuis in ieder geval.

Nick heeft hiermee een stuk imagoschade weten te verkleinen ondanks dat studenten het dubbele tot het driedubbele betalen voor hun studie. Dat klopt nog steeds niet immers wie iets belooft.. dient dat na te komen.

Ik ben benieuwd of Mark Rutte of Diederik Samsom hun verkiezingsbeloften houden en wie er een autotune van gaat maken als het niet zo is. Met of zonder excuses..

Geen opmerkingen: