zondag 2 september 2012

Burn Out (documentaire)


Get Microsoft Silverlight
Bekijk de video in andere formaten.


Dit filmpje heb ik al eens op het oude weblog geplaatst. Ik vond het echter een erg goed filmpje wat vertelt over de huidige toename van stress bij mensen. Er wordt steeds meer gevraagd van mensen, het leven gaat veel sneller. We krijgen in tegenstelling tot 100 jaar geleden enorm veel informatie te verwerken. Internet, tv, radio, tijdschriften, ze vuren enorme hoeveelheden info op onze hersenen af waar de mens voorheen in de middeleeuwen, in een heel leven niet meer te verwerken kreeg, dan wat er in de zaterdageditie van de Telegraaf staat.

Onze huidige levens gaan "snel". We krijgen psychische een enorme "overload" en onze hersenen hebben moeite om alles te verwerken. We doen in toenemende mate steeds meer hoofdwerk ipv industrieel arbeidswerk en alles moet sneller, efficiënter, meer werk met minder mensen en pauzes tussendoor moeten in het kader van efficiëntie sterk verminderd worden. De maatschappij moet snel zijn. Tel daarbij op dat we daarna allerlei dure wensen hebben zoals een groot huis, auto's, diverse vakanties, mooie kleren, uitgaan, allerlei technische dure, nieuwe snufjes. We willen het allemaal en daar moet voor gewerkt worden. Waar we vroeger werkten voor eten en onderdak met een enkele keer een feest en een fiets, daar zijn onze huidige leefwensen enorm uitgebreid. Daar moet veel voor gewerkt worden.

Dat de huidige generaties dat in toenemende mate niet meer aan kunnen is begrijpelijk. Je ziet steeds jongere mensen vroegtijdig afbranden. In deze documentaire zie je de gevolgen daarvan.

Geen opmerkingen: