maandag 10 september 2012

5 minuten therapie

De meest simpele therapie die je maar kan krijgen. Ik denk niet dat het erg zal helpen als je last van een angststoornis of obsessie hebt maar het is te proberen natuurlijk. Het filmpje is wel grappig in ieder geval, als je een beetje gevoel voor humor hebt.Mensen die van simpele oplossingen houden, zullen dit concept omarmen. Geen ingewikkelde analyses, geen terug kijken naar het verleden, geen moeilijke of emotionele vragen die beantwoord moeten worden, waarom moeilijk doen als het makkelijk kan ? Waarom langdurige therapie als je het met wat eenvoudig woorden kan oplossen ? Gewoon stoppen met het destructieve, schadelijke gedrag waar je zelf zo'n last van hebt. Hoe simpel kan het zijn ?

Gewoon de knop om. Geen onnodig gewroet, gepraat of nadenken. Geen emotionele uitbarstingen. Verder geen gedoe, simpelweg stoppen met wat je deed zodat je niet meer krijgt wat je kreeg. Klaar, opgelost, volgende... snel, doeltreffend en goedkope zorg.

Er zijn legio mensen die denken dat het zo werkt. Die zeggen: dan doe je het toch niet meer zo ? Dan stop je daar toch gewoon mee ? Dan denk je daar toch niet meer aan. Dan ga je toch weg ? Dat zijn doorgaans de mensen die geen idee hebben hoe de psyche werkt en dat het geen kwestie van gewoon stoppen is als je in een destructieve relatie zit en je bang bent voor afwijzing of alleen verder moeten.

Het lukt ook niet om zomaar van je fobie af te komen of te stoppen met obsessief jezelf telkens weer vol te stoppen met zoetigheid, alcohol of nicotine. Daar zit meer achter en er zomaar mee stoppen.. dat was allang gelukt, als het zo simpel was... toch ? Waar ben jij onlangs zomaar mee gestopt wat schadelijk was voor jezelf ? En lukt dat een beetje ?

Geen opmerkingen: