donderdag 23 augustus 2012

De rechtbank

Een kijkje in de keuken van een aantal zaken die aangebracht zijn bij de rechtbank. Het is interessant om te zien wat er gebeurt.

Kan je een kindje weghalen bij een moeder die telkens geweldadige partners heeft ? Immers wordt het kind getraumatiseerd door het geweld in huis en heeft al een hoop ellende meegemaakt op jonge leeftijd. Is de moeder wel capabel om haar kindje een veilige en psychisch gezonde opvoeding te geven ? Wat is verwaarlozing ?

Get Microsoft Silverlight
Bekijk de video in andere formaten.


En hoe gaat iemand om met een beschuldiging van asociaal rijgedrag en hoe geloofwaardig is het dan als het niet de eerste keer was.

VerslaafdenHoe ga je om als rechter met een ex junk die heel veel boetes open heeft staan maar zijn leven heeft gebeterd. Hoe kan hij zijn levenslei verder schonen zodat hij ook een goede kans blijft maken op een beter leven en niet dreigt terug te vallen in de misere van zijn verleden. En wat doe je met een drugsverslaafde die heel veel auto's tegen betaling op zijn naam zet voor drugs ? Die enorm veel boetes daardoor ook op zijn naam heeft staan ?

De zaken zijn lastige zaken, dagelijkse zaken waar rechters en officieren van justitie dagelijks mee op zitting geconfronteerd worden. Er worden eerlijke beslissingen gevraagd. Rechtvaardige beslissingen in het belang van betrokkenen maar ten opzichte van het slachtoffer en de maatschappij.

Welke beslissing zou jij nemen ? Wat is jouw afweging ? Hoe zie je rechtvaardigheid ?


Geen opmerkingen: