vrijdag 31 augustus 2012

10 Dingen waar je maar beter mee kan stoppen

Grappig artikel met een wel heel waardevolle inhoud. Graag vertaal ik het in het kort voor je naar het Nederlands. Ik voeg wat dingen samen van 30 naar 10 dingen. Anders wordt het wel heel veel.

1. Stop met het omgaan met de verkeerde mensen. Mensen die je pijn doen, die je enkel energie kosten, die je verdriet bezorgen. Die kan je beter zo ver mogelijk van je af houden. Het leven is tekort om je lang met dit soort lieden op te houden. Je kan verkeerde mensen makkelijker herkennen als je om je heen kijkt, wie er naast je staat, als het eens niet zo goed met je gaat. De verkeerde mensen, zie je dan prompt niet meer. Je kan beter alleen zijn dan met mensen die er enkel zijn om de verkeerde redenen. Weiger om je normen te verlagen omdat iemand anders ook zo is.

2. Stop met het wegrennen van je problemen. Je kan ze maar beter onder ogen komen en ze oplossen. De bedoeling van het leven is dat je er van leert, groeit, ontwikkelt. Een kwestie van vallen en opstaan dus. Daar word je steeds beter van. Problemen onderdrukken zorgt dat ze steeds weer op je pad komen. Als een hindernis die je moet nemen. Je kan niet blijven weigeren.

3. Stop met liegen tegen jezelf. Je kan tegen iedereen liegen maar het komt een keer uit. Je kan tegen jezelf liegen maar dat houd je uiteindelijk niet vol. De waarheid komt een keer terug uit je onbewuste. Als je makkelijk in de slachtofferrol valt en makkelijk klaagt over wat je nou weer is overkomen, ga dan eens na wat je er zelf voor rol in had. Wat kan je anders doen de volgende keer. Ontken je eigen aandeel niet in hetgeen er om je heen gebeurt.

4. Stop met jezelf op de tweede of laatste plaats zetten. De belangrijkste persoon in je leven, ben jezelf. Als het met jou niet goed gaat, dan kan je er ook niet voor anderen zijn. Volg je hart, je passie en wees de beste versie van jezelf die je kan zijn. Ga je niet lopen verexcuseren voor hetgeen je nodig hebt of wilt bereiken. Jij bent de manager van jouw leven.

5. Stop met iemand te zijn die je niet bent. Wees jezelf, er zijn al genoeg anderen. Niemand zou een kopie van een ander moeten willen zijn ook al zijn er mensen die altijd weer ergens beter in zijn dan jou. Ontwikkel je naar jezelf en wees jezelf. Jij bent de kapitein op jouw schip. Het is jouw koers, jouw keuze. Wees eerlijk naar anderen en laat zien wie je bent, waar je voor staat en wat je bezig houdt.

6. Stop met het bezig zijn met het verleden. Laat het verleden niet telkens het heden en de toekomst bepalen tenzij je er beter van wordt. Gebruik je ervaringen, je kennis en vaardigheden voor datgene wat je gelukkig maakt. Laat al het andere los. Dat hoofdstuk is voorbij, begin aan een nieuw hoofdstuk.

7. Stop met het bang zijn om fouten te maken. Er is maar een manier om iets te leren en dat is door fouten te maken. Succes ontstaat pas na het maken van fouten, van ontelbare niet-succesvolle ervaringen. De ervaring maakt je steeds beter in het weten wat niet werkt.Het heeft geen zin om jezelf schuldig te blijven voelen over iets wat je verkeerd gedaan hebt. Je hebt er van geleerd en schuldgevoelens werken enkel belemmerend. Dit geld ook voor pieker en tobgedrag. Het voegt niets toe en maakt het niet beter.

8.  Stop met het aangaan van de strijd. Je hoeft niet constant met anderen de competitie aan te gaan. Er zullen er altijd beter zijn dan jou. De enige strijd die je levert zit namelijk in jezelf, tegen jezelf. Succes is iets wat je kan halen als je je energie stopt in opbouwende dingen i.p.v. in dingen waar je destructief tegen strijd. Als je strijd voert, ligt je focus op dat wat je niet wilt. Je kan je focus en energie beter richten op iets wat je wel graag wilt bereiken.

9. Stop met het kopen van geluk. Geluk zit niet in dingen die we kunnen kopen zoals kleding, voedsel, sieraden of enig ander bezit. Geluk zit in het elkaar liefhebben, kunnen lachen, kunnen delen, genieten van een mooie dag en het uitleven van je passie. Wees dankbaar voor wat je krijgt, met name die dingen die je geschonken worden die niet gekocht kunnen worden.

10. Stop met het verwachten van geluk van anderen. Je kan niet verwachten dat anderen je gelukkig maken. Je zult eerst de rust en de vrede in jezelf dienen te vinden voordat je werkelijk een stabiele relatie met een ander op kan bouwen. Een ander kan je dat niet geven. Je kan het samen delen als je het zelf ook te bieden hebt.

Voor een uitgebreide Engelstalige versie:  Mark and Angel Hack Life

Geen opmerkingen: